השביל יעבור באתרים יהודיים ברחבי הגלובוס במטרה לחבר בין יהודי העולם,
כחלק מפרויקט שיזמו הוריו של גיל-עד שער הי"ד.
באירוע שנערך הערב (ראשון) בירושלים הוצג המיזם הזוכה של עמותת סאנשיין לחיזוק הקשר בין יהדות ישראל והתפוצות, שהקימו בת-גלים ואופיר שער, הוריו של גיל-עד שער שנחטף ונרצח בגוש עציון.
האירוע התקיים בהנחיית העיתונאית אילנה דיין ובמעמד שופטי התחרות – שרת המשפטים היוצאת אילת שקד, יו"ר הסוכנות לשעבר נתן שרנסקי וכפיר דמרי – ממייסדי החללית "בראשית".
במסגרת התחרות הוגשו מעל 700 הצעות למיזמים מעשרות ארצות ברחבי העולם ועשרות אלפים לקחו חלק בתהליך ההצבעה ברשת.
המיזם שנבחר וזיכה את המציעים ב-10 אלפים דולרים הוא "בשביל העולם היהודי" – שביל שיעבור בנקודות שונות ברחבי העולם ויכלול מסלולים כגון מעבר בין אתרים היסטוריים יהודיים, קהילות יהודיות ועוד.
בת גלים שער סיפרה "באותם ימים של חטיפת הנערים כולם הרגישו חלק מעם, ממשהו גדול, אף אחד לא יודע להסביר מה ולמה אבל הייתה תחושה שאנחנו חלק מדבר משותף שחצה מגזרים ויבשות, את החיבור והאהבה של אותם ימים אנחנו מבקשים להמשיך.
"אנחנו מכריזים על הזוכה אבל למעשה רק מתחילים ללכת בשביל העולם היהודי. אין עוד עם כזה בעולם שיודע לחלום ולקוות כמו העם היהודי. בשנים האחרונות רבים הפסיקו לחלום, וחלקנו עסוקים בהווה ובהצלחות האישיות שלנו, והמסוגלות שלנו כעם צריכה ללוות אותנו לדעת שאפשר לעשות טוב ביחד".
האם השכולה הדגישה: "אני קוראת לכולנו לפעול להרחבת מעגל האחריות לכל יהודי בישראל ובתפוצות, שתחושת האחריות הזו תפעם בליבם של היהודים בארץ ובחו"ל. אופיר ואני העזנו לחלום, ואיתנו מעל 700 אנשים שחלמו והגישו הצעות ועכשיו אנחנו יוצאים למסע ליישם את זה".
שרת המשפטים לשעבר איילת שקד שנמנתה עם שופטי התחרות ציינה: "סביב החטיפה נוצרו אנרגיות ובת גלים ואופיר חשבו מתוך האירוע הכואב לנתב את האחדות בעם ישראל לאירועים טובים. שמחתי מאוד שהחלטתם לעסוק דווקא ביהדות והתפוצות והקשר של ישראל עם יהדות התפוצות, כי במקביל לפריחה הכלכלית, המדינית והטכנולוגית, אנחנו נמצאים בפתחו של אסון. אחוז ההתבוללות הגדול בהיסטוריה של העם היהודי זה משהו שממשלת ישראל לא יכולה להתעלם ממנו".
כאמור, הרעיון הזוכה הינו "שביל יהודי עולמי" שיעבור בנקודות שונות ברחבי העולם ויכלול מסלולים כגון מעבר בין אתרים היסטוריים יהודיים, קהילות יהודיות ועוד.
לאורכו של השביל יתאפשר ליהודים המתגוררים בסביבתו לשמש כ"מלאכי השביל היהודי העולמי". מתנדבים אלו, המעוניינים לפתוח את בתיהם למטיילים יהודים מכל העולם, יהוו את חבורת "המלאכים" שתוכל להתרחב ולהתעבות לאורך השביל.
המיזם השני שהגיע לגמר הוא "החיבור היהודי" – מיזם המבקש לכונן מעמד סמלי של בן-לאום-שאינו-אזרח לכל יהודי ברחבי העולם על מנת לחזק את הקשר בינו לבין מדינת ישראל, והמיזם השלישי הוא "יום ההולדת היהודי שלנו" – יצירת פלטפורמה של מדיה חברתית שתאפשר את החיבור בין יהודים בכל רחבי העולם שחוגגים ומציינים את יום הולדתם באותו תאריך.